Skip to content

Wat hebben TF1 en TMC deze zomer voor ons in petto?

Van programma’s met een cultstatus tot echte verrassingen: onze Franse zenders beloven een zomer met hoge kijkcijfers!

TF1 en TMC kennen duidelijk veel succes op Belgisch grondgebied. En daar is een goede reden voor: TF1 biedt steeds meer premium prime-time en programma’s voor het hele gezin van ongeëvenaarde kwaliteit, terwijl TMC opvalt door een meer gedurfde programmering. Sinds april 2022 is TMC ook te bekijken via de grootste provider van België, Proximus. Een verandering die ook zijn weerslag heeft op het bereik, want sindsdien is het marktaandeel 4+ met 6% gestegen.*

Hieronder enkele voorbeelden van programma’s die deze twee zenders deze zomer zullen aanbieden.

Yellowstone: de Amerikaanse hitserie nu ook op TMC!

Een prestigieuze cast (Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly…) en een boeiende plot, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten van deze spraakmakende serie! Yellowstone volgt het leven van de machtige familie Dutton, die de grootste veekwekerij in de Verenigde Staten beheert. Te midden van verschuivende allianties, onopgeloste moorden, open wonden en zuurverdiend respect, is de ranch voortdurend in conflict met haar omgeving.

De eerste aflevering van seizoen 4 van Yellowstone werd in november vorig jaar uitgezonden op Paramount Network en trok toen 14,7 miljoen Amerikaanse kijkers! Nu is het onze beurt om records te breken, vanaf 23 juni op TMC!

Een zomers programma vol kleur op TF1

Doc: seizoen 2

Sinds 1 juni is Doc weer elke woensdag om 21.10 uur te bekijken. Dit tweede seizoen van de serie toont op een realistische en hoopvolle manier hoe het er na de COVID-19-pandemie aan toe gaat in het ziekenhuis.

Nieuw: Visual Suspect

In dit nieuwe programma presenteert Arthur een mysterieus onderzoek vol verrassingen! De Profilers die hem bijstaan zijn Shy’m, Booder, Camille Lou en Ahmed Sylla. Hun opdracht: de verdachten ontmaskeren! Visual Suspect is een remake van een Amerikaans cultprogramma, The Late Late Show, gepresenteerd door James Corden, en brengt entertainment voor het hele gezin! Klein en groot worden uitgenodigd om een avond lang rechercheur te spelen. De eerste aflevering staat gepland voor vrijdag 17 juni om 21.10 uur.

30 ans d’émissions cultes

Voor de tweede aflevering van deze nostalgische terugblik op 30 jaar televisie, halen presentatoren en artiesten herinneringen op en delen ze met de kijkers sterke backstageverhalen en geweldige momenten. Wat mogen we verwachten? Een focus op de waanzinnig populaire zaterdagavonden in prime-time en het debuut van de hedendaagse comedysterren. Maar de jaren 2000 waren ook de gouden jaren van realityshows, talkshows en tv-games die een revolutie teweeg zouden brengen in het genre! Het programma, dat op zaterdag 18 juni om 21.10 uur wordt uitgezonden, zal aan de hand van memorabele beelden ook inzoomen op markante gebeurtenissen die de Fransen hebben getekend.

Koh Lanta: de ontknoping

Binnenkort vindt de finale plaats van het ongelooflijke avontuur dat Koh-Lanta, Le Totem Maudit nog altijd is! Aanvankelijk waren er 24 vrijwillige schipbreukelingen, met de mythische paaltest komt er nu een einde aan het avontuur. En voor het laatst zal de Vervloekte Totem een grote verrassing in petto hebben voor de avonturiers. Het wordt een finale zoals nooit eerder gezien is in de geschiedenis van Koh-Lanta! Wie brengt de proef tot een goed einde en wie verschijnt er met de winnaar voor de finalejury? En vooral, wie wint de titel van ultieme avonturier en de 100.000 euro? Het antwoord kennen we op dinsdag 21 juni om 21u10 op TF1!

Star Academy: de terugkeer!

Dit wordt ongetwijfeld dé gebeurtenis van het decennium: de terugkeer van Star Academy! De beroemdste muziekacademie van Frankrijk, geleid door Nikos Aliagas, ontvangt binnenkort een nieuwe lichting. Zingen, dansen, theater… de prestigieuze school biedt gepassioneerde en getalenteerde kandidaten de mogelijkheid om, omringd door de beste leraren, een intensieve training te volgen en zo een echte allround artiest te worden.

Een nieuw seizoen voor La Chanson Secrète

Zelfde presentator, ander programma: na het grote succes van de vorige edities keert La Chanson Secrète op vrijdag 24 juni terug op TF1. De show confronteert de sterren opnieuw met hun verleden, aan de hand van nummers uit hun repertoire die door andere artiesten worden gebracht en geïnterpreteerd. De kijkers maken vanop de eerste rij deze spectaculaire ensceneringen en momenten van grote emotie mee.

En dat is lang niet alles! Er staan nog tal van andere exclusieve programma’s gepland voor de zomer op onze Franse zenders, tot groot plezier van onze kijkers en uw merk. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

* Audimetrie CIM Sud

Aandeel :

Meer info nodig?

Julie Mordant

Sales Director