Skip to content

Sandrine Dans in een aangrijpend nieuw programma op RTL TVI

De presentatrice als vertrouwenspersoon van nieuwkomers met een noodberoep

Jaarlijks worden duizenden jonge Belgen opgeleid om hulp te bieden in geval van nood. Wanneer ze hun diploma behalen, weten ze haast alles over de theorie maar bijna niets over de praktijk. Politieagent, brandweerman, spoedarts, dierenarts… het zijn allemaal beroepen waar veel passie, deskundigheid en psychologie bij komen kijken, maar ook de nodige koelbloedigheid, want er staan vaak levens op het spel.

In het nieuwe programma Nouvelles recrues : leurs premiers pas zijn de kijkers getuige van hun eerste twijfels, hun eerste vragen, hun eerste overwinningen, hun eerste fouten. Maar ook van extreem moeilijke situaties, zoals een eerste overlijden, een eerste niet-alledaagse operatie of een eerste confrontatie met een moordpoging. Vier afleveringen lang zijn we getuige van de evolutie van alle nieuwe rekruten, hun relatie met oudere collega’s, de steun van hun mentor, de eerste keer dat ze alles alleen moeten regelen, maar ook de overgang van nieuwkomer naar volwaardig lid van het team.

Van Manage tot Brussel ontmoet Sandrine Dans zes jonge Belgen die hun eerste stappen in het beroepsleven zetten: Justine de brandweervrouw, een onafscheidelijk trio dierenartsen (Aurélie, Aurélie en Louise), spoedarts Julian en politie-inspecteur Benjamin. Stuk voor stuk jonge mensen met een sterke persoonlijkheid, allemaal gedreven door dezelfde wens om via hun beroep ten dienste van de bevolking te staan. De nieuwkomers zullen hun hart uitstorten en hun eerste stappen in het vak analyseren, maar ook praten over hoe ze zichzelf zien evolueren en wat ze op professioneel vlak nog willen realiseren.

Een programma vol adrenaline, passie en emotie.

Nouvelles recrues : leurs premiers pas, vanaf vrijdag 8 oktober om 19.45 uur op RTL TVI.

Meer info nodig?

Delphine Van Kerckhove

Sales Director