Skip to content

Radios Ukraine: 12 Franstalige radiostations slaan nu woensdag 23 maart de handen in elkaar

Wanneer de nood het hoogst is, toont de mediasector zich altijd erg solidair, dat is geweten. Nu het Oekraïense volk enorm lijdt onder de oorlog, hebben verschillende radiostations zich verenigd onder de noemer “Radios Ukraine”.

Op 23 maart zullen Bel RTL, Radio Contact, Chérie, Classic 21, DH Radio, Fun Radio, La Première, Musiq3, Nostalgie, NRJ, Tipik en VivaCité de hele dag lang samen uitzenden onder de naam “Radios Ukraine” met slechts één doel: via hun respectieve programma’s de huidige golf van solidariteit gestalte geven, om Oekraïners en NGO’s die ter plaatse actief zijn te steunen. 

Alle radiostations engageren zich om hun luisteraars aan te zetten tot vrijgevigheid en solidariteit via oproepen tot het maken van een gift, getuigenissen, interviews… en elke vorm van hulp. 

Daarnaast doneren alle deelnemende radio’s hun reclame-inkomsten van die dag aan het consortium 12-12 en Artsen zonder Grenzen. 

Speciaal voor de gelegenheid werd er een gemeenschappelijk sound design gecreëerd, plus een door onze teams ontwikkelde communicatietool met als thema “Tendez l’oreille pour tendre la main” (Luister en reik de hand). Die omvat een tv-spot, een video voor gebruik op sociale media en een dagblad- en tijdschriftcampagne waarvoor “Radios Ukraine” de steun kreeg van alle uitgevers van de Franstalige dagbladpers.

Gilles Van Moortel, Coördinator van het Consortium 12-12:

Sinds het begin van de crisis die het Oekraïense volk treft, zijn we getuige van een enorme golf van solidariteit. Dankzij deze solidariteit kunnen humanitaire teams vrouwen, kinderen en mannen in Oekraïne en de buurlanden helpen. 23 maart zal een enorme boost betekenen voor een nooit eerder geziene mobilisatie. Daarom bedanken we al onze Franstalige mediapartners. Laten we op die dag allemaal naar “Radios Ukraine” luisteren.”