Skip to content

Radio Contact doet sterretjes fonkelen in de ogen van kinderen

Voor het derde jaar op rij wil het team van Le 16-20 op Radio Contact zoveel mogelijk geld inzamelen voor de vzw Pêcheurs de Lune, die geschenken uitdeelt aan kansarme kinderen.

Elk jaar in deze periode organiseert David Antoine, de spilfiguur van Le 16-20, een liefdadigheidsactie. In 2018 had de bekende presentator van Radio Contact zijn publiek verrast met een kerstalbum: “David Antoine sings Christmas”. Van dit album werden er meer dan 10.000 exemplaren verkocht in meer dan 300 winkels. Hij kreeg er zelfs een gouden plaat voor!

Sindsdien zingt David niet meer, maar Le 16-20 doet de ogen van deze kinderen nog altijd fonkelen. Zijn uitdaging? 10.000 kerststerren verkopen. Elke ster, bedoeld om boven op de kerstboom te plaatsen, kost vijf euro.

Alle winst wordt geschonken aan de vzw Pêcheurs de Lune. Die vereniging steunt kinderen voor wie het leven geen pretje is. De medewerkers van de vzw proberen een glimlach op het gezicht van deze kinderen te toveren, hen aan het lachen te brengen, hen even op adem te laten komen. Ze doen dat op verschillende manieren (op bezoek gaan in het ziekenhuis, uitstapjes, een droom in vervulling laten gaan enz.).

Sinds de lancering van de operatie kregen al duizenden kinderen dankzij dit project het geschenk dat ze voor Kerstmis graag wilden.

Dit project wordt gepromoot via Radio Contact, maar ook door een grote promocampagne via de sociale media van de zender en van David Antoine.

Steun mee het project! Klik hier om één of meer ster(en) te kopen.