Skip to content

Les Traîtres, een nieuw 100% Belgisch avontuur op RTL TVI

Grote nieuwigheid op RTL TVI: veertien deelnemers nemen acht dagen lang hun intrek in het prachtige kasteel van Mielmont. Daar nemen ze deel aan een wedstrijd waarin niet alleen het smeden van allianties en complotten, maar ook verraad centraal staat.

Elke dag trekken de kandidaten door steden en dorpen, verspreid over heel Wallonië, en moeten ze hun angsten overwinnen, zichzelf fysiek overtreffen en de puzzels oplossen die hen onderweg worden voorgeschoteld. Hun doel? Erin slagen om de verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen om aldus zoveel mogelijk zilverstaven te verzamelen.

Bij het begin van dit avontuur zal de gastheer van het kasteel, Fred Etherlinck, in de groep verschillende Verraders aanduiden. De overige deelnemers zijn de Getrouwen. Eenmaal terug op het kasteel zal slechts een van hen naar huis vertrekken met de verzamelde schat. De finale wordt gespeeld tussen twee groepen, die van de Verraders en die van de Getrouwen.

De Verraders krijgen een voordeel: elke nacht, tijdens het Conclaaf van de Verraders, kunnen ze een Getrouwe ‘vermoorden’: die moet het spel dan meteen verlaten. De enige manier voor Getrouwen om aan deze ‘moord’ te ontsnappen is door de amulet te winnen, een bescherming die ze elke dag na de opdracht kunnen verdienen. De Getrouwen moeten op hun beurt proberen te achterhalen wie de Verraders onder hen zijn. Elke dag, aan het einde van de namiddag, komt iedereen samen in de prestigieuze Raadzaal, waar ze meerderheid tegen minderheid een deelnemer kunnen wegstemmen de ze van verraad verdenken.

Tussen alle allianties, complotten en verraad door, tussen alle ‘moorden’ en verbanningen, zullen de deelnemers elkaar elimineren in de aanloop naar de grote finale. Alleen de groep die tijdens deze finale de meerderheid behaalt, mag de winst delen! Wie zal aan het einde van het spel aan het kortste eind trekken, een van de Verraders of een van de Getrouwen? En hoe ver willen ze gaan om die veertig kilo zilverstaven mee naar huis te nemen? Zijn ze bereid hun ziel aan de duivel te verkopen door hun medestanders te verraden?

De kleurrijke deelnemers zijn allemaal bekend van het kleine scherm: twee deelnemers uit Koh Lanta, maar ook Damien, winnaar van de 12 ‘coups de midi’, Sébastien en Bénédicte van Vu à la télé, de beroemde influencers Aurélie Van Daelen, Stéphanie Clerbois en Virginie Philippot die deelnamen aan Secret Story… Het belooft spannend te worden, maar ook bijzonder fel!

Les Traîtres, vanaf 1 december, exclusief op RTL TVI.