Skip to content

Een seizoen vol nieuwigheden bij Nostalgie, NRJ Vlaanderen en Chérie

Nu de vakantie er weer op zit, stellen Nostalgie Vlaanderen, NRJ Vlaanderen, Nostalgie en Chérie een aantal nieuwigheden voor waaraan de luisteraars zich dit najaar mogen verwachten.

Nu de vakantie er weer op zit, stellen Nostalgie Vlaanderen, NRJ Vlaanderen, Nostalgie en Chérie een aantal nieuwigheden voor waaraan de luisteraars zich dit najaar mogen verwachten. 

Nostalgie Vlaanderen zet Vlaanderen in de kijker

Dit jaar konden de luisteraars kennismaken met Nostalgie+ in Vlaanderen, de digitale radiozender die in DAB+ en online de beste muziek uit de jaren 60, 70 en 80 uitzendt. Dit jaar heeft Nostalgie Vlaanderen beslist om zijn digitale aanbod verder uit te breiden met een nieuwe podcast. Die kreeg de naam Nostalgie Extra Vlaams mee en focust op Vlaamse klassiekers van de jaren 70 tot nu.

Bij de start van het nieuwe schooljaar maken de vertrouwde stemmen weer hun opwachting in het programmaschema. Herbert Bruynseels en Astrid Philips wekken de luisteraars vanaf 5 uur ‘s ochtends. Overdag zorgen Marcia Bwarody en Johan Henneman voor sfeer op de werkvloer en bij de koffieautomaat. En vanaf 16 uur laat Bjorn Verhoeven de luisteraars lekker ontspannen na hun werkdag. Leen Demaré staat in voor de avonden.

NRJ Vlaanderen mikt op nieuw talent

Het jongste radiostation van Vlaanderen start het najaar met nieuwe stemmen en nieuwe radio- en digitale content!

De eerste nieuwigheid is meteen een schot in de roos: ‘The Get Up’ verwelkomt Larissa Roose als nieuwe presentatrice. Zij zal van maandag tot vrijdag van 6u tot 10u samen met Michaël Joossens de ochtend hosten. Om in een goed humeur huiswaarts te keren, kunnen de luisteraars rekenen op Kim Muylaert, die van 16u tot 19u ‘NRJ Squad’ voor haar rekening neemt.

Presentator Sen De Paepe maakt zijn debuut in ‘NRJ Open Studio’, de uitzending die de deuren van NRJ Vlaanderen wijd opengooit voor beginnende artiesten. Dit programma wordt drie keer per week uitgezonden (op maandag, dinsdag en woensdag van 19 tot 21 uur) en is een geweldige manier voor NRJ om nieuw talent te ondersteunen.

Op donderdagavond is Xander Peeters samen met artiest en influencer Amir Mottataf te beluisteren in ‘Starsky Radio’. De twee presentatoren vertellen je elke donderdag van 19 tot 21 uur alles over de nieuwste social media trends. 

NRJ Vlaanderen verzorgt vanaf vrijdagavond ook de soundtrack bij onze weekends, met Fatty K die de beste hiphop sounds zal mixen. Tot slot wordt er elk weekend gedanst tijdens de ‘NRJ40’ met Xander Peeters en ‘Extravadance’ met DJ Gascar & co.

Nostalgie zet zijn succesverhaal voort

Nostalgie rijdt al meer dan drie jaar een onberispelijk parcours, met uitstekende luistercijfers. De zender behoudt dan ook zijn winnende team aan het roer en maakt slechts enkele kleine aanpassingen.

Een nieuw duo komt het ochtendblok van 5 tot 9 uur versterken: Ingrid Franssen en Sébastien Bay. Reken maar op veel nieuwe spelletjes en nieuwe rubrieken!

Bruno Fernandez, de vertrouwde presentator van de zender, neemt van 19 tot 22 uur de leiding over de ‘Nosta Club’. Daar zal hij zijn passie voor muziek en radio interactief delen met de luisteraars, met extra aandacht voor Belgische artiesten, die elke avond in de schijnwerpers staan.

Elke woensdag om 17.30u halen vijf bekende Belgen in ‘Le moment Nostalgie’ jeugdherinneringen op en bespreken ze de grote mijlpalen uit hun carrière voor de microfoon van Julien Sturbois. Hij nodigt onder meer Adamo, Jean-Charles Dekeyser, Michel Lecomte, Axelle Red en Eric-Emmanuel Schmitt uit voor deze momenten van pure nostalgie.

Naast de dagelijkse vaste programma’s op Nostalgie, krijgen de luisteraars al het muzikale nieuws van de week in ‘Le Journal de la Musique’, gepresenteerd door Olivier Labreuil. En aangezien radio niet enkel radio is, wordt het programma ook uitgezonden op nostalgie.be en op sociale media.

Op zaterdagavond vanaf 18u wordt Nostalgie de grootste nachtclub van België! De legendarische DJ Charles Schillings bemant de draaitafels tot 20u en maakt vervolgens plaats voor de al even legendarische ‘Soul Party’, met DJ Lilo en Adrian Wickens, tot middernacht!

Op Nostalgie+ worden luisteraars voortaan gewekt door de zachte stem van een nieuwe presentatrice, Socha, van maandag tot en met vrijdag vanaf 7u. Samen met Sabine Mathus, Sébastien Bachy en Martin Jacques vormt ze een team van twee vrouwen en twee mannen die de luisteraars een extra portie goed gevoel bezorgen.

Chérie verdubbelt zijn creativiteit

Het najaar bij Chérie wordt gekenmerkt door nieuwe rubrieken zoals ‘Le Temps de l’Info’ (een paar minuten om de wereld waarin we leven beter te begrijpen), ‘A vous de voir’ (nieuws over film, tv, series en documentaires), ‘Inspirons-nous’ (het fascinerende en inspirerende leven van een bekende figuur samengevat in twee minuten) of ‘Instant Web’ (de beste websites, originele Instagram-accounts, coolste apps, podcasts die de moeite lonen, trending topics).

Maar de zender komt ook naar de luisteraars toe: Chérie zal zijn publiek immers ontmoeten tijdens ‘Lives Ultra Privés’, avonden met akoestische muziek om artiesten en de Belgische culturele wereld te steunen. En ze zijn al begonnen want op 25 augustus vond de Live Ultra Privé van het Belgische duo Delta plaats bij Dr Jack in Braine-L’Alleud! De volgende optredens worden dit najaar bekendgemaakt.

Chérie is dit jaar ook beschikbaar in podcasts! ‘L’info Médor’ dompelt de luisteraars onder in aangrijpende en exclusieve onderzoeksverhalen. ‘Chérie’s Bioinfo’ focust op welzijn, gezondheid, voeding, psychologie enz., met toelichting door professionals van bij ons.

Naast deze nieuwe formats zullen er dit jaar ook nieuwe stemmen hun opwachting maken: Stéphanie du Bois, François Campos, Leslie Rijmenams en Lucie Deplanque.

Spreek uw gebruikelijke contactpersoon bij IP aan voor meer info.